Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ενημερώνουμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας ότι σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν σε εμάς, υπάρχει πρόθεση των μαθητών να προβούν σε κατάληψη του σχολείου τις επόμενες μέρες.  Οι μαθητές φαίνεται ότι παρακινούνται από λίγα συγκεκριμένα άτομα από εντός και εκτός του σχολείου.  

Εφιστούμε την προσοχή σας στα παρακάτω:

  1. Η κατάληψη κτιρίου- όπως για παράδειγμα του σχολείου - είναι παράνομη πράξη και δεν συνάδει με τις αρχές και αξίες που θέλουμε να εμπεδώσουν τα παιδιά σας και να τις διατηρήσουν αργότερα ως ενήλικες πολίτες στη ζωή τους. Το σχολείο δεν έχει ως μόνο στόχο την απόκτηση γνώσεων από τους μαθητές, αλλά και την εμπέδωση αξιών και αρχών (παιδαγωγικός ρόλος).  Η πράξη από μόνη της μπορεί να επιφέρει νομικές κυρώσεις στους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν εφόσον οι μαθητές είναι ανήλικοι. Ο Δ/ντής του σχολείου είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τις αρχές (Αστυνομία, και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κοζάνης) σε περίπτωση κατάληψης και δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι θα πράξουν οι αρχές ή ο εισαγγελέας που το πιθανότερο είναι ότι θα ενημερωθεί από αυτές.  Έχετε υπόψη σας ότι στο σχολείο λειτουργεί συναγερμός ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία σε περίπτωση παραβίασης του χώρου του σχολείου και θα παραμένει σε συνεχή λειτουργία με παράλληλη ενημέρωση των υπευθύνων αρχών.   
  2. Σε περίπτωση που τα παιδιά σας καταλάβουν το σχολικό κτίριο, δεν θα υπάρχει έλεγχος στο τι θα γίνεται στο κτίριο ούτε για το ποιος θα βρίσκεται στο χώρο -ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Αυτό μπορεί να συνεπάγεται ποικίλης φύσεως κινδύνους για την υγεία των παιδιών σας
  3. Στην περίπτωση που συμβεί κάτι δυσάρεστο σε κάποιον μαθητή θεωρούμε βέβαιο ότι θα υπάρξουν ποινικές διώξεις είτε από τους γονείς του μαθητή είτε από τον εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου με  πολύ δυσάρεστες συνέπειες για όλους ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού.
  4. Το σχολείο κινδυνεύει να χάσει τον πολύτιμο για τη διδασκαλία των παιδιών σας εξοπλισμό τους σε υπολογιστές, βιντεοπροβολείς και άλλο υλικό επειδή αυτό μπορεί να κλαπεί ή να καταστραφεί κ
  1. αι στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, αυτός ο εξοπλισμός δεν θα μπορέσει να αναπληρωθεί με συνέπεια να μειωθεί σημαντικά η δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις τα παιδιά σας που τώρα φοιτούν στο σχολείο αλλά και τα επόμενα παιδιά που θα είναι μαθητές μας τα επόμενα χρόνια.  Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, θα γίνει προσπάθεια να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι και να αντικαταστήσουν/αναπληρώσουν αυτόν τον εξοπλισμό.  
  2. Στο σχολείο φυλάσσονται αρχεία και έγγραφο που είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς ανθρώπους που φοίτησαν στο σχολείο μας στο παρελθόν.  Παρότι δεν προβλέπουμε ότι οι μαθητές μας θα καταστρέψουν το Αρχείο του σχολείου, ανησυχούμε ότι αυτό μπορεί να το κάνουν εξωσχολικοί που πιθανόν θα παρεισφρήσουν στο σχολείο κατά τη διάρκεια της κατάληψης.  Έχετε υπόψη σας ότι τα διπλανά λύκεια βρίσκονται υπό κατάληψη και η πιθανότητα διασύνδεσης των σχολείων και εισόδου μεγαλύτερων μαθητών είναι πολύ πιθανή.  Σε περίπτωση καταστροφής αρχειακού υλικού του σχολείου επίσης θα αναζητηθούν ευθύνες - σε κάθε περίπτωση από τους γονείς των μαθητών που θα συμμετέχουν στην κατάληψη. 

 

θα θέλαμε επίσης να γνωρίζουν οι μαθητές μας αλλά και οι γονείς τους ότι όσον αφορά το σχολείο:

  1. Δύσκολα θα αποφασίσει να εμπιστευθεί μαθητές που είτε παρασυρόμενοι από άλλους είτε πρωτοστατώντας προβαίνουν σε πράξεις που δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία και τις αρχές του σχολείου και να τους μεταφέρει σε άλλες πόλεις και ιδίως σε εκδρομές με διανυκτερεύσεις. Η πιθανότερη συνέπεια θα είναι να ακυρωθούν πολλές εκδρομές που προγραμματίζει το σχολείο μας είτε στα πλαίσια προγραμμάτων είτε στο πλαίσιο των ετήσια προγραμματισμένων εκδρομών (3-ήμερη στη Βουλή, Εκδρομές εκτός νομού, κ.α).  Για τον ίδιο λόγο, ο Σύλλογος γονέων/κηδεμόνων δήλωσε ότι θα ακυρώσει την προγραμματισμένη για τα μέσα Νοεμβρίου "Μουσική βραδιά" (party)  τον μαθητών.  Αυτό μπορεί να αφορά τους μαθητές της Γ' αλλά και τους μαθητές της Β' τάξης. 
  2. Ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων,  μπορεί υπάρξουν και σοβαρές ποινές για τους μαθητές που θα συμμετέχουν

 

Παρακαλούμε γονείς και κηδεμόνες να συμβάλλουν όπως μπορούν ώστε να αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις τις επόμενες μέρες