3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Φίλοι επισκέπτες,

 

Ο παρών ιστότοπος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανταπόκριση του σχολείου στις προκλήσεις των καιρών που επιτάσσουν τη δικτύωση και τη διαδραστική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας, αλλά και το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία με σύγχρονα εργαλεία και μέσα.

Στόχος μας είναι η προβολή της κοινωνικής, επιστημονικής και πολιτισμικής διάστασης του εκπαιδευτικού έργου και η ανάδειξη καλών πρακτικών ή άλλων δράσεων του σχολείου.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

 

Με εκτίμηση

H Διευθύντρια

Μουστάκα Θεοδώρα

elenfrdeitru

Καιρός

Facebook

Είσοδος Μελών

Μετρητής επισκεπτών από 31/10/2016

Μετρητής επισκεπτών

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

 

 

Η Ιστορία του σχολείου μας -ΣΥΝΟΨΗ

Το σχολείο μας βρίσκεται στην περιοχή Πανόραμα της πόλης της Κοζάνης, στην οδό Ανδρέα Κάλβου 1. Το σχολικό κτίριο είναι ισόγειο και διαθέτει 14 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια Χημείας, Πληροφορικής και Τεχνολογίας, αίθουσα απασχόλησης μαθητών, κλειστό Γυμναστήριο και σχολική Βιβλιοθήκη με πλούσιο βιβλιογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό. Επίσης, διαθέτει Γραφείο Διεύθυνσης, Γραμματεία και Γραφείο των Διδασκόντων Καθηγητών.

Σήμερα, το σχολείο μας είναι ένα από τα καλύτερα της Κοζάνης αφού διαθέτει πλούσιο υλικό για όλα τα μαθήματα και  διαδραστικούς πίνακες για να γίνεται ελκυστικότερο το μάθημα. Σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας υπάρχει υπολόγιστής, προτζέκτορας και σύνδεση στο ίντερνετ, γεγονός που διευκολύνει τη χρήση των ΤΠΕ στη διδασκαλία. 

Το 3ο Γυμνάσιο συμμετέχει ενεργά σε περιβαλλοντικά προγράμματα, προγράμματα εθελοντισμού και πολιτιστικά προγράμματα. Σε τακτικά διαστήματα διενεργούνται εκπαιδευτικές εκδρομές για κάθε τάξη του σχολείου για να διευρύνεται το ενδιαφέρον των μαθητών για τη γνώση και την προσφορά σε διάφορα θέματα όπως ο εθελοντισμός, το περιβάλλον, η ανακύκλωση και ο πολιτισμός.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Το Σχολείο αρχικά λειτούργησε σαν 6/τάξιο Γυμνάσιο Θηλέων και στεγαζόταν στο κτίριο του σημερινού 5ου Δημοτικού Σχολείου. Αργότερα στεγάστηκε στο κτίριο "Δημόπουλου", το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Το 1976 έγινε 3/τάξιο και μετονομάστηκε σε Α΄ Γυμνάσιο Θηλέων Κοζάνης. Το 1977 έγινε αλλαγή από Θηλέων σε Μικτό Γυμνάσιο και μεταφέρθηκε στο συγκρότημα γυμνασίων και λυκείων στην περιοχή Πανόραμα Κοζάνης όπου βρίσκεται και σήμερα.

 

(Βασισμένο στο άρθρο του Καράντζιου Γιώργου)

 

 

Εν ενεργεία Διευθύντρια

Μουστάκα Θεοδώρα

 

 

ΔιατελέσαντεςΔιευθυντές

1. Κερίδης Ιωάννης

2. Βασιλειάδου Πελαγία

3. Δημητριάδης Φίλιππος

4. Βασιλειάδου Χαρίκλεια

5. Μυλωνάς Γεώργιος

6. Αλεξανδρίδου-Σαχινίδου Αφροδίτη

7. Δουγαλής Ιωάννης

8. Πουλιόπουλος Κων/νος

9. Μάστορας Ευάγγελος

10. Πελέκας Γεώργιος

11. Στυλιανάκη Φωτεινή

12. Τσόκκος Κυριάκος

13. Αποστόλου Χαράλαμπος