3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Φίλοι επισκέπτες,

 

Ο παρών ιστότοπος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανταπόκριση του σχολείου στις προκλήσεις των καιρών που επιτάσσουν τη δικτύωση και τη διαδραστική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας, αλλά και το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία με σύγχρονα εργαλεία και μέσα.

Στόχος μας είναι η προβολή της κοινωνικής, επιστημονικής και πολιτισμικής διάστασης του εκπαιδευτικού έργου και η ανάδειξη καλών πρακτικών ή άλλων δράσεων του σχολείου.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

 

Με εκτίμηση

H Διευθύντρια

Μουστάκα Θεοδώρα

elenfrdeitru

Καιρός

Facebook

Είσοδος Μελών

Μετρητής επισκεπτών από 31/10/2016

Μετρητής επισκεπτών

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

 Στη σημερινή εποχή ζούμε σε μια διαφορετική Ελλάδα, σε μια Ελλάδα γεμάτη από απεργίες, απολύσεις, φόρους, αβεβαιότητα, ανασφάλεια. Όλοι λένε ότι η χώρα μας πολύ σύντομα θα καταρρεύσει οικονομικά και θα πέσουμε στον πάτο. Αν παρακολουθήσει κάποιος τις ειδήσεις αυτές τις μέρες τον πιάνει μελαγχολία. Η Ελλάδα, η χώρα με μία από τις πιο αξιόλογες ιστορίες, πολιτισμό, ήθη, έθιμα και παραδόσεις, σήμερα μεταμορφώθηκε σε «μαύρο πρόβατο» παγκοσμίως, και ιδίως στην Ευρώπη. Ας αναρωτηθούμε όμως: μήπως αυτή η κατάρρευση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κατάρρευση αξιών;

Περισσότερα...

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Είναι πλέον ευρέως γνωστό το φαινόμενο του ρατσισμού που παρατηρείται στο σχολικό περιβάλλον (κι όχι μόνο) και εξαπλώνεται όλο και πιο γρήγορα, επηρεάζοντας όλους τους μαθητές και καθορίζοντας τις σχέσεις μεταξύ τους, μερικές φορές ακόμα και την προσωπικότητά τους. Κάποιοι μαθητές, ανεξάρτητα από το φύλο τους, μπαίνουν στο «στόχαστρο» κάποιων άλλων και γίνονται αντικείμενο κοροϊδίας και εκμετάλλευσης. Το φαινόμενο αυτό οδηγεί στη σταδιακή απομάκρυνση εκείνων των παιδιών από τον κοινωνικό τους περίγυρο και τους δημιουργεί το αίσθημα της μειονεκτικότητας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης. Παράλληλα, τα παιδιά αυτά είναι πολύ δύσκολο να κάνουν παρέες, καθώς κάποιος που τους φέρεται ρατσιστικά μεταδίδει τη συμπεριφορά του αυτή και σε άλλα άτομα και η αντιμετώπισή τους είναι σχεδόν ίδια από όλους, εκτός μερικών εξαιρέσεων.

Περισσότερα...