Υλικά:
- 1 αυγό
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 200 γρ βούτυρο
- ξύσμα λεμονιού
- 6 κουταλιές του γλυκού κακάο
- περίπου 800γρ αλεύρι
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- μία κούπα πορτοκαλάδα (αμίτα ή άλλο χυμό)
- Λιώστε το βούτυρο ίσα ίσα να μαλακώσει ή βάλτε το εκτός ψυγείου για λίγες ώρες.
- Ανακατέψτε με κουτάλα το αυγό, τη ζάχαρη και το βούτυρο πολύ καλά.
- Προσθέστε μία κούπα αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το χυμό, και ανακατέψτε καλά και μετά χωρίστε τη ζύμη σε δύο μπώλ.
- Στο ένα μπώλ προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε καλά, και στη συνέχεια προσθέστε και στα δύο ζυμάρια όσο αλεύρι χρειάζεται για να μην κολλάνε.
- Με τα δύο αυτά ζυμάρια, πλάστε δίχρωμα κουλουράκια !
Καλιάκα Λία