3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Φίλοι επισκέπτες,

 

Ο παρών ιστότοπος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανταπόκριση του σχολείου στις προκλήσεις των καιρών που επιτάσσουν τη δικτύωση και τη διαδραστική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας, αλλά και το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία με σύγχρονα εργαλεία και μέσα.

Στόχος μας είναι η προβολή της κοινωνικής, επιστημονικής και πολιτισμικής διάστασης του εκπαιδευτικού έργου και η ανάδειξη καλών πρακτικών ή άλλων δράσεων του σχολείου.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

 

Με εκτίμηση

H Διευθύντρια

Μουστάκα Θεοδώρα

elenfrdeitru

Καιρός

Facebook

Είσοδος Μελών

Μετρητής επισκεπτών από 31/10/2016

Μετρητής επισκεπτών

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Την Παρασκευή 3/2/2012, μέσα στην χιονοθύελλα και με κλειστό το Σχολείο, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κ. Fernando Garcia, επισκέφτηκε το Σχολείο μας για να διαπιστώσει ο ίδιος τον βαθμό στον οποίο οι μαθητικοί υπολογιστές (netbooks) που το υπουργείο διένειμε σε όλους τους μαθητές της Α Τάξης Γυμνασίου όλων των δημοσίων σχολείων της Χώρας (Οκτ 2009),  αξιοποιήθηκαν με το σωστό τρόπο από την χώρα μας.

 

Ο κ. Garcia, συνοδευόταν από δύο εκπροσώπους του Υπουργείου Ανάπτυξης, την κ. Μπουλαφέντη Νίκη και την κ. Αλεξοπούλου Στέλλα που εργάζονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης - αριστερά και κέντρο αντίστοιχα στην παραπάνω φωτογραφία.  Οι δυο τους, ήταν οι επίσημοι συνοδοί του κ. Garcia, στην ξενάγηση του στην χώρα μας με σκοπό να ελέγξει κατά πόσο και άλλα έργα που χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αξιοποιήθηκαν σωστά από την Χώρα μας.

Ο κ. Garcia είναι υψηλά ιστάμενος στην Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που εδρεύει στο Λουξεμβούργο όπου  και κατοικεί.  Η γνώμη του μετράει, με αποτέλεσμα η όποια αρνητική του έκθεση για την μη σωστή αξιοποίηση των netbooks από τη Χώρα μας, να σημαίνει την επιστροφή των χρημάτων που δόθηκαν, πίσω στην Τράπεζα.  Αντίθετα, η θετική του γνωμοδότηση, μπορεί να σημαίνει συνέχιση του έργου, με αποτέλεσμα και άλλοι μαθητές να πάρουν υπολογιστές και έτσι να εισρεύσουν περισσότερα κονδύλια στη χώρα μας από την Τράπεζα.

Εθελοντικά (σε ημέρα με κλειστά σχολεία), συμμετείχαν πέντε από τους μαθητές μας (Γ2 και Γ4) και υποδέχθηκαν τον κ. Garcia όπως και μίλησαν μαζί του στα Αγγλικά και Γαλλικά.

Η επίσκεψη του κ. Garcia διήρκεσε περισσότερο από 2 ώρες.  Έτσι είχαμε την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε διεξοδικά για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήσαμε και χρησιμοποιούμε τους μαθητικούς υπολογιστές.  Μίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.  Τον ενδιέφερε η άποψη/γνώμη όλων. Μας άκουσε με πολύ προσοχή, και θέλησε να μάθει για κάθε πτυχή του συγκεκριμένου θέματος

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο Garcia  αλλά και οι κυρίες που τον συνόδευαν, η εντύπωση που απεκόμισε όσον αφορά την αξιοποίηση των netbooks στη διδασκαλία ήταν πολύ θετική.  Φάνηκε να πείσθηκε ότι η Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα πρέπει να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το έργο  - ίσως με καλύτερη στόχευση και προετοιμασία την επόμενη φορά.

Συγχαρητήρια στους μαθητές που παρευρέθηκαν, γιατί θεωρώ ότι προσέφεραν σημαντικό έργο/βοήθεια για την Χώρα - μια τέτοια ευκαιρία δεν εμφανίζεται συχνά στη ζωή μας.